Adiabatisch koelen

Compressor koelen is de tijd van tegenwoordig niet echt meer een verantwoordelijke vorm van koelen. Oorzaken van dit probleem zijn de oplopende energiekosten en de veranderingen die plaatsvinden in het milieu. Door de vraag naar een andere vorm van koelen zijn wij op zoek gegaan. Wij kwamen hierbij uit op een zuinigere en dus goedkopere vorm van koelen die ook nog is beter voor het milieu is, namelijk : koelen door middel van verdamping.

Deze verdampingskoeling wordt ook wel Adiabatisch koelen genoemd. Het is een effectief koelconcept. Met Adiabatisch koelen wordt lucht gekoeld door het verdampen van water. De benodigde energie voor de verdamping wordt onttrokken aan de lucht. De lucht koelt daardoor af. Verdampingskoeling werkt steeds efficiënter bij toename van de buitentemperatuur. Er zijn twee vormen van adiabatisch koelen, namelijk : direct en indirect. Wanneer u geïnteresseerd bent in in deze vorm van koelen kijken wij wat de beste optie is voor u.

Het systeem van Adiabatisch koelen werkt zeer energiezuinig. En wordt adiabatisch koelen toegepast in een natuurlijk ventilatieconcept dan kan het te installeren vermogen nog verder naar beneden om toch hetzelfde resultaat te bereiken. In plaats van koudemiddel wordt voor adiabatisch koelen gewoon leidingwater gebruikt. Ook wordt er bij Adiabatisch koelen altijd met verse en schone buitenlucht gekoeld. Dit biedt een prettig binnenklimaat. Verder is het een relatief eenvoudige techniek en heeft het dus een hoge betrouwbaarheid in het functioneren, weinig onderdelen en is het gemakkelijk te onderhouden. Adiabatisch koelen is duurzaam en relatief voordelig. Deze vorm van koelen wordt dan ook officieel erkend door de Nederlandse overheid als een duurzame techniek.

Alle gekoelde lucht wordt aangewend voor de te koelen ruimte. Adiabatisch koelen is vooral geschikt voor het koelen van grote ruimtes. U kunt hierbij vooral denken aan opslaghallen, grote horecagelegenheden, evenementenhallen, ruime winkels en tuincentra, showrooms, bouwmarkten en sociale werkplaatsen.

Adiabatisch koelen ook voor het milieu

In de zomer ‘gratis’ koele lucht door de Adiabatische vorm van koelen, oftewel verdampingskoeling. (koelen met verdampen van water i.p.v. compressorkoeling)

Adiabatisch koelen is een energiebesparende, veilige en natuurlijke vorm van het moderne koelen. Heeft u interesse in deze vorm van koelen ? Neem dan nu contact op en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Adiabatisch koelen (2)

Adiabatisch Koelen

Adiabatisch koelen